Ett Funkiskök blir till

Hur fungerar det när ett snickeritillverkat kök ska göras? Hos Snickeri Tallkotten bestämmer du som kund hur inredningen ska utformas och vi kan anpassa köksinredningen till ert hus och de förutsättningar som gäller där. Tillsammans med Jan Lindberg på Trädgårdsstaden i Stockholm från ni vägledning, skisser och detaljerade CAD-ritningar. Följ med och se hur ett kök blir till, från skiss till färdigt kök…

Förfrågan

Projektet startade med en förfrågan från kunden direkt till Snickeri Tallkotten, där kunden själv hade gjort bra skisser och sökte en tänkbar leverantör av snickerier i funkisstil. Beställaren hade en tydlig uppfattning om
både design och material i ett önskat helhetsintryck vilket underlättade processen att ”hitta rätt” i idé- och skisstadiet.

Planeringsfas

Trädgårdsstaden besökte kunden och tog fram underlag för anbud på snickerierna, dessa underlag gjordes i CAD. Genom att rita i CAD kunde Trädgårdsstaden föreslå en del förbättringar och visa hur dessa skulle bli direkt i CAD, vilket uppskattades och tillsammans med beställarens egna justeringar gav en möjlighet att
optimera skisserna i en detaljerad planlösning.

CAD-ritning kök

Del av CAD-ritning från Trädgårdsstaden.

Komplett offert

Efter ett par iterationer av CAD-ritningar kunde Snickeri Tallkotten och Trädgårdsstaden tillsammans lämna en komplett offert på hela köksprojektet inklusive:

 • Snickerierna
 • Ombyggnad
 • Golv från Baseco
 • Komplett ny elinstallation i köket
 • Tak
 • Platsbyggda snickerier såsom hyllor med belysning
 • Hel rostfri diskbänk
 • Nya element och omdragningar
 • Specialdesignade grepp i massiv ek
 • Handmålning
 • Tapetsering mm.

Beställaren upphandlade själv stenskivan och vitvaror där Trädgårdsstaden tog fram exakta mått och underlag för skivorna. Tallkotten konstruerade snickerierna för att vara skräddarsydda för de vitvaror som valts.

Handgjorda detaljerade originalritningar medföljde offerten:

Ritning - skiss - handgjord - kök.

Köksproduktion

När offerten godkändes började arbetet med att tillverka köket i Snickeri Tallkottens lokaler i Hälsingland och Trädgårdsstaden ledde projektets arbete på plats hos kunden i Stockholm.

Våra inredningar görs av helstavlimmat massivträ och vi ser till att träets årsringar är stående för att få bästa stabilitet och liten fuktrörelse. Alla detaljer är viktiga!

Resultatet blev mycket lyckat och alla är nöjda. Detta är ett fint exempel på funkiskök i klassisk stil, väl avvägt till 30-tals husets själ och ursprung samt med moderna funktioner i köket. Titta in i galleriet ”Kök Enskede – Funkiskök” »

Före- och Efterbilder

Så här såg köket ut före och efter:

FÖRE
Så här såg köket ut innan renoveringen

EFTER
Massivt Kök i funktionalistisk stil

FÖRE
Så här såg köket ut före det blev ett snickeritillverkat Funkiskök.

EFTER
Platsbyggt designat funkiskök med överfalsade luckor

Fler inspirationsbilder

Vill du se fler bilder från hur Funkisköket blev?
Titta in i galleriet ”Kök Enskede – Funkiskök” »

Läs mer om hur en beställning går till »

Snickeri Tallkotten i sociala medier

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

PÅ JOBBET – I VERKSTADENVilken köks- och badrumsinredning passar dig och ditt hem?
Vi tillverkar köks- och badrumsinredning i din stil, precis som du vill ha den.

Exempel på luckor, skåp och detaljer:
Originalprofiler, sinkade massiva trälådor och infällda, innanförliggande luckor. Köksskåp som går upp till taket och djupare bänkskåp än vad som är standard.

Kontakta oss och berätta hur du vill ha din köksinredning eller badrumsinredning så får du ett utförligt anbud, utan kostnad.