Nyheter genom åren

Snickeri Tallkotten har skrivit webbnyheter sedan 2005. När vi 2014 lanserar vår nya webbplats samlar vi ihop alla gamla nyheter i det här inlägget.

2013-11-04 Ökat intresse för funkiskök

Ökat intresse för kök i funktionalistisk stil, sk Funkiskök ! Våra träkök i funkisstil har halvinfällda Luckor, halvinfällda, överfalsade Lådor och tidsenliga funkisbeslag från 30, 40 och 50-talen.

Funkiskök

2013-11-04 Noga utvald furulimfog

Nu limmar vi vår egen kvistfria furulimfog, med stående årsringar, för bästa stabilitet och minsta fuktrörelse.
Tidigare köpte vi färdig Limfog, men då vi kontinuerligt arbetar för att höja kvalitén, har vi valt att tillverka de massiva helstavslimmade träskivorna själva, av det bästa virket som finns att få.

2013-11-04 Grindar och badrumsinredning

Vi bygger Grindar också! Här är Pargrindar till en Hälsingegård, som vi designat.

Vita pargrindar med detaljer vid röd, ståtlig Hälsingegård

Vi bygger fler Badrumsinredningar nu!

Badrumsskåp

Informationstext ”Vår produkt” är uppdaterad med aktuell info och nu med bilder.

2013-02-11 Ny snickeriverkstad och ny köksinredning i Älvsjö

Nu är vår nya Snickeriverkstad i Bollnäs färdig!
Större lokaler och en nyare bättre maskinpark ger oss förutsättningar att tillverka bättre inredningar och dessutom fler inredningar, till ännu bättre priser. Vi har också byggt nytt lunchrum och ett allrum, där vi har två inredningar för visning. Besök oss gärna!

Vi använder nu Lådexpansion Blum Momento, som är ställbara både i höjd och sidled, vilket är en förbättring.

Vi har haft förmånen att under 2012 få reportage i Expressens Leva o Bo tidning och även Aftonbladets Härlig Hemma tidning.

Vi har byggt en köksinredning till Älvsjö. Inredningen har anpassats till det fina huset som är byggt 1908.

Kök Älvsjö av Snickeri Tallkotten

Jan Lindberg på Trädgårdsstadens Inredning ansvarade för projektet där Trädgårdsstaden hyvlade paneler, foderlister, golvsocklar, från originalförlagor. Huset byggdes om, golvet och tak renoverades, total elombyggnad, VA ombyggnad, ny ventilation installerades och mönsterlagda klinkergol med värme lades. Hela arbetet gick bra och husets ägarfamilj blev mycket nöjda. Köksinredningen heter Kök Älvsjö och finns under ”Bilder”.

2012-09-14 Ny inredning på Jarlaplan i Stockholm

Vi har byggt inredningar till en stor lägenhet, våning, på Jarlaplan i Stockholm, som varsamt renoverats. Våningen som är 175 m2, inreddes i samarbete med Jan Lindberg på Trädgårdsstadens Inredning och Byggnadsvård. Jan och våningens ägare bestämde ”var skåpet skulle stå” utformade och designade Inredningen. Vi på Snickeri Tallkotten var också ”med på ett hörn” vid utformningen och så byggde vi inredningarna. Köksinredning, inredning i inre hall, garderobsinredning i en passage och inredning i sovrum.
Projektet gick bra och alla blev nöjda. Inredningarna finns under Bilder och är döpt till Jarlaplan 2. Några bilder finns även under Detaljbilder.

2012-05-31 Vedlår – sinnrikt konstruerad

Vi har konstruerat en Vedlår, vedskåp, som kan intergreras som ett bänkskåp i köket.

 • Valfri bredd.
 • Djup 60 cm och anpassad för vanlig bänkhöjd dvs ca 90 cm.
 • Vedlåren kan även stå fritt.
 • Skåpets sidor kan även gå ned till golvet, dvs vara utan sockel.

Själva vedlådan är sinnrikt konstruerad enligt gammal beprövad metod, utan några metallbeslag. Materialet på bilden är massiv Fura, men även valet av träslag är valfritt.

Vedlår öppen

Vedlår stängd

2011-11-18 Nya bilder och ritningar upplagda. Vi rekommenderar ny bra serie lysrörsarmaturer till kök. Tjockare skärbrädor av björk.

 

 • Vår Referenslista, under ”Planera ditt Kök” har uppdaterats. Det går bra att välja ut en av våra Kunder och ringa denne.
 • Nu finns 5st nya Köksinredningar att se, under ”Bilder”. Kök Björkäng, Kök Sollentuna, Kök Ludvika, Kök Näsviken och Kök Humlegården.
 • De vanligaste Gångjärnen till våra infällda, innanförliggande Luckor är Blum´s Grytgångjärn med inbyggd dämpning och traditionella Stolpgångjärn från Eskilstuna Kulturbeslag, men vi har också Mepla´s fina Gångjärn med synlig Led för halvinfällda, överfalsade Luckor och nu även för infällda, innanförliggande Luckor. Se Bilder på ”Teknikprodukter”.
 • Ny bra serie Lysrörsarmaturer till Kök som är lägre, har vi nu och det är Osram Lumilux Combi.
 • Ny serie prisvärda LED-spotlight´s, infällda och sk ”Puckar”, serien heter LOOX.
 • Vi tillverkar nu våra massiva Skärbrädor av treskiktlimmad Björk, för bättre stabilitet. De är också tjockare, 21 mm. Finns även Ask, Ek och Al.
 • Nya Ritningar på Ljusramplister, Hörnprofil och Hörnfas 1908 finns nu under ”Planera ditt Kök”, för att underlätta valet.

2011-06-20 Vi söker lokal för visningskök i Göteborg / Malmö

Tallkotten söker en lokal i Göteborg eller Malmö för att ha ett visningskök. Vi vill gärna ”hyra in oss” i en inredningsbutik eller byggnadsvårdbutik. Den som har förslag, får gärna höra av sig. Ett visningsköks sk skåpyta är bara 2-3 m2.

2011-06-20 Utbyggnad hösten 2011

En utbyggnad på vårt snickeri har det senaste halvåret projekterats och förhoppningsvis faller de sista pusselbitarna på plats så att bygget ev kan påbörjas till hösten. Det skulle innebära att vi får större kontor, större verkstad och bättre, större personalutrymmen. En maskininvestering planeras också.

2011-05-01 Nyanställning – Daniel Helin anställs hos oss

Ny medarbetare anställd from maj 2011 är Daniel Helin. Daniel är 35 år och är Trätekniker med flerårig utbildning. Tidigare har han ansvarat för de riktigt stora CNC-maskinerna (datorstyrda Maskiner), men tycker det blir roligare att få arbeta i det mindre snickeriet, närmare träet och hantverket. Ja, det tycker vi andra också!

2011-03-10 Nytt visningskök i Stockholm

Välkomna att besöka vår nya köksutställning på Kulturhantverkarnas butik i Sickla Köpstad, Stockholm. Kulturhantverkarnas butik förestås av Jan Levander och ligger på Järnvägsgatan 12 i Sickla.

Öppettider: Måndag-Fredag 11-18, Lördag 11-15.
Telefon: 08-640 60 40 eller 070-352 47 00
Webb: www.kulturhantverkarna.se

Om visningsköket. Visningsköket är i äldre stil och visar hur man kan kombinera gammalt och nytt, dvs traditionell formgivning med moderna funktionskrav. Ett exempel på ny teknisk funktion är den förvaringslösning som sitter i Bänkhörnskåpet.

Inredningen är gjord av miljövänliga naturmaterial som massiv fura i skåp, luckor och lådor. Bänkskiva av massiv ek har grundoljats och hårdvaxats. Även bänkskiva av svart granit, Nero Assoluto, visas. Skärbräda och bakbord är av massiv bok och har vaxats med bivax. Inredningen är handmålad med äkta linoljefärg. Luckorna är infällda och har gångjärn från Eskilstuna Kulturbeslag. Vitrinluckan har äkta spröjs. Lådorna av kvistfri fura är sinkade, dvs ihopsatta enligt gammal beprövad metod. Heltäckande diskbänk och utdragbar sopförvaring kommer från Stala.

Fotoalbum och prover finns. Ett fotoalbum med bilder på inredningar vi gjort finns på plats liksom träprover, profilprovbitar och granitprovtavla.

Kontakt
Vår kontaktperson och samarbetspartner för spekulanter och kunder i Stockholmsområdet är Jan Lindberg:

Trädgårdsstadens Inredning och Byggnadsvård
Jan Lindberg
Brötvägen 38
167 66 Bromma
jan@tradgardsstaden.nu
070-7891225 / 08-59997267

2010-08-13 Snabbare anbud och hembesök i Stockholm

Vi samarbetar med Jan Lindberg som driver Trädgårdsstadens Inredning i Stockholm.

Spekulanter i Stockholmsområdet kan kontakta Jan direkt för snabbare anbud och hembesök.

Jan ritar tredimensionella ritningar och vid önskemål sköter han montering, elinstallationer, VVS-arbete och handmålar inredningar med linoljefärg. Jan är även återförsäljare av Kulturhantverkarnas Linoljefärg.

Kontakt
Trädgårdsstadens Inredning och Byggnadsvård
Jan Lindberg
Brötvägen 38
167 66 Bromma
jan@tradgardsstaden.nu
070-7891225 / 08-59997267

2009-04-06 Tallkotten höjer Ribban!

Vi konstruerar och bygger våra Köksinredningar så att det ska bli så få skarvar mellan Skåpen som möjligt. Skåpen byggs ofta ihop till flera Skåp i ett och där Skåpen står mot varandra gör vi en Täcklist så att det inte blir någon synlig skarv.

2009-04-08 Nytt Visningskök!

Visningsköket hos byggnadsvårdsföretaget Barrolin i Torsåker står nu klart.

Nytt Visningskök

Se fler bilder från Visningsköket »

Om ni är ute på vägarna, besök då Barrolin. De har trevliga lokaler och säljer det mesta ang. Byggnadsvård. De säljer även Beslag, Linoljefärg och Golvspisar av fina märken.
Torsåker ligger 2 mil sydväst om Sandviken.

För visning, ring:
Olof Eriksson
Tel: 0290-422 00 / 070-540 39 83
www.barrolin.se »

2008-09-24 Ny Teknik !

Nu har vi Grytgångjärn med inbyggd dämpning.
Vi kan nu erbjuda Lådexpansioner som är kullagrade, dämpade och som klarar 40 kg.
Nu har det kommit en ny smart förvaringslösning i Bänkskåpens hörn. Den heter Le mans och finns i 3 storlekar. Le mans är 2st Bönformade Hyllor som sitter på en stolpe och är ledade på ett smart sätt, så de kan dragas ut helt, och löper lätt. Le mans har den fördelen att den i ett Bänkskåpshörn bara sitter i en riktning, dvs. den inkräktar inte på det mötande skåpet. Det gör att man får värdefullt skåputrymme över, till en Lådhurts tex. Se Bild nr. 33 på ”Detaljbilder”.

2008-09-24 Hörnskafferi

Vi har nu konstruerat ett Hörnskafferi, som är lite utöver det vanliga.
Det är stort, då vårt ”standardmått” är 106×106 cm. Höjden anpassas till er takhöjd. Skafferiet är helt i massiv fura. Helhyllor i vinkel. Ektröskel. Dörr med Kulturgångjärn, kraftigare Ramträ och 3st Fyllningar (speglar).
Skafferiet levereras som Byggsats, men vi monterar först ihop det och demonterar det, innan leverans, så det ska gå lätt för er, att på plats skruva ihop det. Snabbt ihopmonterat och monteringsanvisning medföljer.
Vi levererar nu Inredningar även till Norge.

2008-09-24 Hårdvax tar över, som ytbehandling på Bänkskivor.

Tidigare var det vanliga att olja Bänkskivorna 3 gånger, och polera.
På senare år har det blivit allt vanligare att använda hårdvax eller hårdvaxolja. Vi oljegrundar och mellanslipar först och sedan läggs hårdvax på 3 ggr.
Hårdvaxet ger en hårdare, tåligare yta, som är lättare att hålla ren.
Hårdvaxyta är matt och det är svårt att se skillnad på en oljad och vaxad yta.

2008-09-24 Lägre pris på våra Furulådor

Då vi tillverkar så många massiva Furulådor, har vi lagt ned energi på att förbättra tillverkningsprocessen, vilket har gjort att vi nu sänkt priset. En Furulåda kostar nu bara lite mer än en Blum metallsidelåda.

2008-09-24 Redskapsinsatser i Skåplådor

Ni som kund kan själv välja hur era Besticklådor, Knivlådor och Kryddlådor ska indelas. Tidigare har vi alltid gjort Redskapslådan, som en ”Låda i lådan”. Dvs. man kan lyfta ur Redskapslådan, om man vill.
Nu har vi ett alternativ som kostar mindre, och det är Insatser, dvs. det är då en Botten med ”mellanväggarna” skruvade underifrån. En Insats har alltså inga Sidor. Insatsen tillverkas så den passar exakt i er ”Skåplåda”.

2007-11-08 Nytt visningskök på Husexpo

Välkomna att besöka vår nya Köksutställning på Husexpo.

Husexpo ligger ett par km söder om Globen, efter Nynäshamnsvägen.

Besöksadress: Bogårdsvägen 17, Sköndal.
Tel: 08-94 99 90
Öppettider: Lör, Sön, Helg: 12-16. Mån-Tors: 10-18. Fre: 12-18.

Vår monter

Visningsköket är i äldre stil och visar hur man kan kombinera gammalt och nytt. Vi har arbetat med traditionell formgivning och moderna funktionskrav.

Läs mer på sidan Visningskök »

2007-09-06 Stor skräddarsydd köksinredning till Passteam i Bollnäs

Vi byggde i April en stor Köksinredning och även annan Inredning, till Gården ”Klings” i Bollnäs. Företaget Passteam köpte Gården och har renoverat den grundligt. Gården används nu som Kontor och Mötesplats, är handikappanpassning och har stora ljusa rum med hög takhöjd.

Gården är byggd 1916 och företaget Johansson och Carlsson fick uppdraget att ansvara för hela Renoveringen. Passteam`s ägare Marianne Forslin är intresserad av Inredning och har smakfullt inrett Huset, med beaktande av husets ålder och stil. Marianne tog kontakt med oss och tillsammans utformade vi Köksinredningen. Resultatet blev ju godkänt- se Bilderna på ”Kök Bollnäs”.

Köksinredningen skulle vara gjord av massiv Fura och sedan målas för hand. Infällda Luckor med Kulturgångjärn. Pga takhöjden gjorde vi Överskåp med Luckor. Infällda Lådor av massiv kvistfri Fura, som löper på Helexpansioner med Dämpning. Måttanpassade knivlådor och Besticklådor. Inbyggd Kyl och frys, med Överskåp och dekorativ Ventilation. Bänkskivor av massiv helstavslimmad Ek, som hårdvaxoljats. Granitskivor vid Spis, av svart Nero Assoluto-granit. Diskbänken är specialbeställd, med hög bakkant. Väggskåpet till höger om Spisen är ihopbyggt med Skänkskåpet i Hallen. (hål i väggen). Vid Spisen lite extra Snickarglädje och Fackverk för de Glasmått som fanns sedan länge. Vi specialbyggde Fackverket så de passade. Hyllorna i Skåpen är flyttbara på Mässingstift, i äldre stil. Fria Skåpsidor har fått Ramverk.

Köksinredningen är ett bra exempel på skräddarsydd Köksinredning.

2007-06-25 Kulturkök

Vi har genom åren, samlat på oss många olika Profiler, Dekorationer, Konsoller mm, i originalutförande, från olika tidsepoker.
Om ni har ett Hus eller Lägenhet som ex. är byggd 1910, då kan vi tillverka Inredningen så den ”passar in”.

Om ni har Originalinredning kvar så tillverkar vi den nya Inredningen, i samma stil, med samma Profiler och Dekorationer.

2007-04-02 Nu höjer vi kvaliteten på våra Furuluckor

Ramverket blir tjockare, från 21 mm till 25 mm.

Furuluckor med Fyllning (spegel) av massiv Fura, stavlimmas nu med utvald kvistfri Fura, med stående årsringar. Detta ger en stabilare Lucka som rör sig mindre.

2007-01-26 Vattenkranar finns nu bland vårt sortiment.

Vi säljer Vattenkranar (Blandare) av fabrikaten FM Mattsson, Gustavsberg, Mora, Oras och H. Grohe.

Om ni väljer att beställa av oss, gör såhär:

 1. Gå in på Ahlsell´s Hemsida, www.ahlsell.se.
 2. Klicka på kundsegment-Husfabrikanter-Provkör som gäst-VVS-23 Blandare.
 3. Välj fabrikat och modell.
 4. Meddela mig modellen, så lämnar jag prisuppgift.

Ni kan inte själva beställa från Ahlsell, då de är Grossist mot andra Företag och inte säljer till Privatpersoner.
Vi säljer även andra Produkter från Ahlsell´s.

2006-12-18 Spiskåpor och Fläktar

Vi säljer Tovencos och Ekners produkter. Om ni vill ha en skåpfläkt anpassar vi fläktskåpet efter er fläkt. Ofta konstruerar vi då skåpet så att fläkten inte syns alls.
Om ni vill ha en specialgjord spiskåpa i exempelvis koppar, kan ni ringa Mikael Eklund på Eklunds Plåt (tel 0278-100 71) alternativt tar vi kontakt och ber om ett pris på den kåpa ni önskar.

2006-12-08 Visningskök på Husexpo

Då Byggtjänst nu lägger ned sin utställning, flyttar vi vårt visningskök till Husexpo i Sköndal, strax söder om Globen.

Besöksadress: Bogårdsvägen 17, Sköndal.
Hemsida: www.husexpo.se

Vi hoppas ha en Monter färdig där i januari.
Välkommen!

2006-08-25 Ny sida med Teknikprodukter

Vi har nu samlat alla teknikprodukter, som t ex gångjärn, korgar och beslag på sidan Teknikprodukter. Gör gärna ett besök »

2006-05-29 Nyanställning, utbyggd verkstad, träprover, granitskivor mm.

Träprover

Vi visar oljade träprover vid vår Monter på Byggtjänst. De finns i ek, bok, björk, ask, körsbär och valnöt. Proverna är oljade med Timber X-olja på en sida och Osmo Hårdvaxolja på den andra sidan.
Du hittar även prover på:

 • En Bänkskivebit av Ek, med de 4 vanligaste Kantprofilerna.
 • En Bänkskivebit av Ek, med de 4 vanligaste Hörnalternativen.

Ny personal och verkstad

Vår Verkstad är utbyggd och ombyggd. Vår nyanställde Snickare heter Stefan Åberg.

Nya mallar

Vi har utformat en ny Fråge- och infomall som är gjord för att underlätta och informera, både inför Anbud och efter Beställning.

Kvistfri Fura

Ni kan beställa Köksinredningen gjord av helt Kvistfri Fura. Ni kan få era Lådbottnar och Skåpryggar gjorda av Furuplywood med Knivskuret Fanér, dvs samma utseende som massiv Fura.

Granitskivor

Beställ era Granitskivor av oss!
DOC-fil Läs mer om Granitskivor »
Det går bra att Beställa Bänkskivor av Trä eller Granit av oss, även om ni inte beställer någon Inredning.

Tekniska hjälpmedel

Vi säljer alla de Tekniska hjälpmedel som används i Kök.

2006-02-03 Nya säljblad och bilder

På Svensk Byggtjänst finns nu vårt nya säljblad. Hämta ett du med.

Vi har lagt upp nya bilder på Tallkottens äldrestilkök. Gå till Produktsidan »

Nytt kök från Produktsidan:
Skärgårdskök

2006-01-18 Diskbänkar

Vi har lagt upp en informationstext om diskbänkar på sidan Planera ditt kök.

Vi säljer bla. Frankes Diskbänkar, Hoar mm. Ni kan här gå till Frankes Hemsida och välja er Diskbänk.
www.franke.se

Om inredningen kräver en mer måttanpassad Diskbänk, är Stala`s Diskbänkar ett bra alternativ. På Stala`s hemsida finns ett bra program, som ni ”klickar” er igenom. Ni kan då själva bestämma måtten mm. på er Diskbänk.
www.stala.com

Om ni vill ha en helt igenom specialgjord Diskbänk, låter vi Isakssons Plåtslageri tillverka den. Då kan man bestämma i detalj hur diskbänken ska utformas.

2005-12-15 Nya produktbilder och referenslista

Nu har vi lagt upp nya bilder på sidan ”Produkter”. Det är ett kök vi gjort till en skånelänga. Se de sista 5 bilderna under rubriken Tallkottens äldrestilkök. Vi har även lagt upp en ny referenslista under sidan ”Planera ditt kök”.

2005-09-16 Vi finns på svensk byggtjänst vecka 38

Lördag den 24/9 och söndag den 25/9 kommer Anders Jonsson att finnas på plats på Svensk Byggtjänst. Kom gärna dit och träffa oss då!

2005-09-16 Produkter i kvistfritt virke.

Vi använder kvistfritt virke på inredningens synliga delar, t ex luckor, lådfronter och frisidor mm.

2005-09-16 Nyhetsfunktion lanseras på snickeritallkotten.se

Vi kommer from idag att lägga upp företagsnyheter direkt här på hemsidan så att du som kund enkelt ska kunna få reda på senaste nytt hos Snickeri Tallkotten.

Snickeri Tallkotten i sociala medier

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

PÅ JOBBET – I VERKSTADENVilken köks- och badrumsinredning passar dig och ditt hem?
Vi tillverkar köks- och badrumsinredning i din stil, precis som du vill ha den.

Exempel på luckor, skåp och detaljer:
Originalprofiler, sinkade massiva trälådor och infällda, innanförliggande luckor. Köksskåp som går upp till taket och djupare bänkskåp än vad som är standard.

Kontakta oss och berätta hur du vill ha din köksinredning eller badrumsinredning så får du ett utförligt anbud, utan kostnad.